Sunday, April 15, 2012

Universal Studios Singapore

UNIVERSAL STUDIOS SINGAPORE
14 APRIL 2012

Assalamualaikum w.b.t..

Dengar sini org2 kampungg...aku dh pegi Universal Studio Singapore!! Hahaa...poyozz okeh!
Ini adalah kali ke-2 aku ke kota Singa. Kalau b4 ni, aku just lawat esplanade n merayap kt Sentosa Island jer... Sentosa Island is ohsem n very nice okeh! 

After 3 years, aku ke Singapore lg...n kali ni hanya pegi USS! Pegi ke USS adalah las minit planning yg sgt menjadi...ye laa...bayangkan..member aku si Mirul inform nk g USS hari sabtu, tp bru gtau hari khamis! time2 tu jgk ak cancel plan nk ikut krew aku gi shooting...then cmfirmkan yg aku nak g USS..giler xnak pegi?ehee
bayaran tiket USS-SGD 74 = RM183

 Last weekend was a very hectic weekend! hbs shootg hari jumaat, terus shoot gi Seremban..sbb aku yg bijak pandai pegi tinggalkan pasport kat rumah..bijak kan?

Ktorg gerak dari seremban pukul 2.30 pagi n sampai kat JB lebih kurang pukul 6 pagi. Dari JB ktorang amek bas kat Tune Hotel, Danga Bay utk ke USS..bayaran-RM 25 return :)



We’re too excited to be here okeh! Hahaa… Make sure korg amek map yg disediakan biler masok USS.. senang merayap kalo ade guide..


Masok2 jer USS, korg akan berada kat Hollywood! ehee..its sooo HOLLYWOOD.. Lpas tu, aku rase better korg teruskan merayap kat belah kiri..ke Madagascar sbb utk elak sesak.. becoz mostly people here will follow the map and straight to New York, which is at the right side.. tp ape pun terpulang kat masing2… so, senang cite ktorg decide utk jalan melawan arah.. 

  
Bagi peminat no. 1 SHREK macam aku ni… (xprnah miss cite Shrek okeh!) cmfirm laa aku tersaaaangaaat excited utk ke Far Far Away… sooo nice…soo ohsem! Make sure korg tgk Shrek 4D.. sbb saaanngaaat BEST!


Hbs tgk Shrek 4D, hujan dah turun lebat..soo…ktorg missed games kt the lost world.. just snap pic jer.. mse kat USS, aku tak beli apa2 makanan n minuman pun…(hebat kan? Sila angguk ramai2) better bwk bekal.. save bajet beb! Air kosong pun boleh refill kat mane2 restroom.. 

Ktorg decide ke food court utk cari port makan.. Masing2 dgn yakin dan megahnya keluarkan sume bekal dari beg… lepas melantak cukup2, kenyang2 n just tinggal nak simpan balik jer bekal kat dlm beg..tiba2 pekerja kat situ datang n cakap...'sorry, no outside food allowed’ aku dgn muke konon2 serba salahnya cepat2 la simpan bekal tu… padahal masing2 dah kekenyangan mcm ular sawa lepas telan seekor lembu! Lol! Huhuuu…

Perkara yg korg patot buat kat Ancient Egypt  ialah try indoor Roller Coaster..  and… snap pic!! Eheee…


Sebelum ni, aku dimaklumkan yg USS tak de surau. Semua blog yg aku baca cakap yg USS mmg xda surau. Biasanya, diorg akan solat jer kat celah mana2. (kagum) Tapi…sekarang dah ada..bagus! Tp malangnya…tak de petunjuk arah langsung! Ishh3… Berjimba pun berjimba gak…SOLAT jangan lupe!

                  Prayer room at between Ancient Egypt n Battlestar Galactica roller coaster
Bagi penggila Roller Coaster, u’all MUST try this at Sci-Fi City! Mula2 aku pikir yg merah tu lagi menakutkan dari biru, tp rupa-rupanya biru tu yg over thrill okeh! Bukan aku yg cakap…tp mereka2 yg cakap.. sebab aku xnaik pun.. kwang3..korg nak cakap aku ni penakut ke…ape ke…cakap laa…ada aku kisah? Hahaa… 


Attractions kat NEW YORK hanyalah Lights, Camera, Action! Hosted by Steven Spielberg. Korg akan tgk depan mata korg antara special effects yg Steven pakai dalam dlm filem.. Best gak!
Ktorang stay kat USS smpai pkul 10 malam..all games kat USS tutup pukul 7 malam, tapi ramai jer still berlegar2 kat USS sbb nak tgk fireworks pkul 9 malam! Ktorang amik gambar sampai bateri kamera habis! Huhuu….


Tapi….yang tak bestnya ktorang tak dapat try games kat THE LOST WORLD and TRANSFORMERS 3D kat Sci-Fi City.. Frust taw! Uwaaaa……uwaaaa…..uwaaaa…..

0 comments: